Molnárkocsik felhasználhatósága és előnyei!

Molnárkocsik felhasználhatósága és előnyei!

A molnárkocsikat már hosszú évtizedek óta alkalmazzák azokon a területeken, ahol nehezebb tárgyakat, árukat kell szállítani. Alkalmazásukkal, sokkal egyszerűbbé vált az áruszállítás, lecsökkent a szállítással töltött idő és a legfontosabb, hogy a sérülésveszély is csökkent. A legtöbbször a költöztetésnél, élelmiszeriparban, raktárakban és műhelyekben használják a molnárkocsikat, de léteznek speciális kialakítású kocsik is, melyeket olyan helyeken is lehet alkalmazni, melyeket nem tudunk egyből az áruszállítás fogalmához kötni, például iskolák, hotelek (a későbbiekben leírom, hogy mely típusú molnárkocsikat alkalmazzák ezeken a területeken). Most bemutatom, hogy milyen kialakítású molnárkocsik léteznek.

Hagyományos molnárkocsi, más néven rekesz szállító molnárkocsi

Valószínűleg Ön is erre a típusra gondol először, amikor meghallja a molnárkocsi kifejezést. Ezeket az eszközöket találták fel eredetileg és később ezekből hozták létre a különböző változatokat. Felépítése rendkívül egyszerű, de mégis nagyszerű, mivel költséghatékony módon veszi le a szállítóról a terhet. Akár 100-200 kilogrammnyi súlyt is lehet vele biztonságosan szállítani. Ezeket a típusokat találhatjuk meg a legtöbb helyen, gondolok itt a raktárakra, költöztetéseknél, élelmiszeriparra.

Összecsukható molnárkocsi

Az összecsukható molnárkocsikat a legtöbbször teherautókon alkalmazzák, ahol korlátozott a hely, így akkor is kényelmesen és biztonságosan el lehet rakni, amikor tele van az adott teherautó. Funkcióját tekintve megegyezik a rekesz szállító molnárkocsival, azonban helykihasználás szempontjából sokkal előnyösebb, ha ezt a típust választja.

Lépcsőjáró molnárkocsi

A lépcsőjáró molnárkocsik is rekessz állító kocsik, azonban hatalmas előnyük, hogy könnyedén lehet mozgatni őket a lépcsőn. Ezt egyszerűen oldották meg, mivel a főkerék nem egy darab kerékből áll, hanem három kisebből, így pontosan tud illeszkedni a lépcsőfokokra, ezzel megkönnyítve a mozgatást. A hagyományos kocsikkal is lehet szállítani lépcsőkön, azonban a lépcsőjárókkal, sokkal egyszerűbb és biztonságosabb az áruszállítás.

Palackszállító molnárkocsi

A palackszállító molnárkocsikat a legtöbbször üzemekben, különböző műhelyekben alkalmazzák. Sok minden nem írható le az eszközről, mivel pontosan arra való, amit a neve is jelez. Nem keretes a kialakítása, mint a rekesz szállító molnárkocsik esetében, hanem csak egy rúd csatlakozik a talapzathoz, amire lehet helyezni a palackot. Egy lánc segítségével lehet biztosítani, hogy a palack ne essen le, ha esetleg nagyon megdöntik a kocsit.

Abroncsszállító molnárkocsi

Akár négy abroncs szállítására is alkalmasak ezek a speciális molnárkocsik, kiválóan alkalmazhatóak szerelőműhelyekben. Kialakításukat tekintve hasonlítanak a hagyományos molnárkocsikhoz, azonban pont úgy alakították ki a keretet, hogy abba illeszkedjenek az abroncsok.

Székszállító molnárkocsi

Ezeket a molnárkocsikat főleg olyan területeken használják, ahol nagy mennyiségű széket kell megmozgatni, például konferenciahotelek, esküvőhelyszínek, rendezvények. Kialakításukat tekintve szinte megegyeznek a rekesz szállító molnárkocsikkal, azonban egy emelt rúd gondoskodik arról, hogy a székek ne érjenek le a földre, így könnyítve meg a szállítást.

Ezek lettek volna a legelterjedtebb molnárkocsik, melyeket alkalmaznak a szállítás során! Tekintse meg az Emelőwebshop.hu széles termékpalettáját, ami számos emeléstechnikai eszközt tartalmaz!
 

About Emelowebshop

Images

Szia

Related Posts

Log in to post a comment.